Update Veteranentoernooi '22

Het ziet er naar uit dat het Veteranentoernooi doorgang kan vinden zonder noemenswaardige beperkingen vanwege Corona. De anderhalve meter afstand is niet langer verplicht (al kan het nog steeds verstandig zijn), en we nemen eind februari afstand van CTB en mondkapjes in de horeca.

Het maximaal aantal deelnemers is daardoor niet meer beperkt dan normaal (maximale capaciteit van de zaal: 110) en iedereen die zich tot dusver aangemeld heeft kan zonder problemen toegelaten worden.

Ook na 25 februari geldt nog wel: blijf thuis bij Corona-achtige klachten en laat U testen.

We willen er nog graag aan herinneren dat we in de Huesmolen spelen, en dat we om 13:00u beginnen. Dit was in 2020 ook al zo, maar daarvoor was de aanvang om 13:30u.

Veteranentoernooi 2022

De organisatie van het lente veteranentoernooi is gestart met het toernooi van 2022. We weten natuurlijk helemaal niet of we het toernooi door kunnen laten gaan en welke restricties er op dat moment gelden.

Wij leven dus op dit moment van dag tot dag. Houd deze website in de gaten, en de mails die U ontvangt. Houd ook de berichtgeving van de overheid in de gaten: U kunt er van uit gaan dat wij ons houden aan de corona-regels die op dat moment gelden en dat ook onze gastheer De Huesmolen dat gaat doen.

Uiteraard worden betaalde inleggelden teruggestort als het toernooi toch geannuleerd moet worden.

Veteranenschaaktoernooi 2021 afgelast

Op 2 januari 2021 informeerden wij u over een mogelijke doorgang van het Veteranen Lentetoernooi van de NHSB 2021 in Hoorn.

Op 6 januari 2021 zijn de eerste Pfizer-vaccins toegediend, een volgende prik volgt drie weken later. Ook bij de Modernavariant van het vaccin moet een tweede keer prik worden gehaald : vier weken later. Van de andere vaccins is nog te weinig bekend. Zo lang die tweede prik niet is gegeven, is er geen sprake van een werking van meer dan 90 %. Daarnaast is de lockdown verlengd.

Nu het vaccinatieschema in maart 2021 nog niet zal zijn uitgevoerd is het niet verantwoord om begin maart 2021 met het toernooi te starten.

Hoewel we met de te treffen voorzieningen waarschijnlijk wel een eind zullen komen is er dan ook onvoldoende vooruitzicht, dat we het toernooi probleemloos zullen kunnen laten doorgaan. We nemen dan ook niet het risico, dat er door deelname aan het toernooi corona-gerelateerde problemen ontstaan.

Met spijt in ons schaakhart hebben we dan ook besloten het toernooi dit jaar geen doorgang te laten vinden.

Wij vertrouwen er op, dat u begrip zult hebben voor dit besluit.

Volgend jaar gaan we er dan dubbel van genieten !

Veteranenkampioenschap afgelast

Het is helaas onvermijdelijk dat ook ons veteranenschaaktoernooi is geraakt door het corona virus. Wij zijn dan ook genoodzaakt het toernooi af te gelasten. Het toernooi wordt verplaatst naar volgend jaar.

De tot nu toe gespeelde wedstrijden worden zoals gebruikelijk doorgegeven aan de ratingcommissie. Het toernooi is namens de NHSB georganiseerd, en over de financiële afwikkeling wordt u nog op een later tijdstip geïnformeerd. Helaas blijft de wisselbeker dit  jaar – ongewild - in het bezit van de wedstrijdleider.

Om een en ander positief af te sluiten, gaan wij er vanuit elkaar volgend jaar, in goede gezondheid aan het schaakbord te ontmoeten. Laten we hopen dat het schaak virus het corona virus verslaat.


Update coronavirus

Nu de regering alle horeca heeft gesloten ontkomt de organisatie van het lenteveteranentoernooi er niet aan de ronden van 25 maart en 1 april niet door te laten gaan.

Hoe het na die tijd verder gaat kunnen we nog niet zeggen. We hopen dat we de twee ronden later in april/mei kunnen inhalen, maar veel hangt af van de verdere ontwikkelingen: Blijft het verbod ook na 6 april van kracht en is de Huesmolen beschikbaar.

Wij houden U via deze website en via e-mail zoveel mogelijk op de hoogte.