Locatie en route

Routebeschrijving naar Lindendael 35 in Hoorn

Kaart

klik voor een grotere versie

Met trein of bus

Als u met de trein komt is spoor 1 een goed vertrekpunt voor de wandeling van ca. 400 meter naar de speelzaal. Dat geldt dus ook voor mensen die met de bus komen, want die stopt voor het station Hoorn. (Voor alle zekerheid we hebben het over Hoorn Centraal en zeker niet over de Kersenboogerd).

U kunt het perron van spoor 1 helemaal tot het einde aflopen (in de richting van Enkhuizen en niet naar de loopbrug). Aan het eind wordt het perron smaller en gaat het langzaam naar beneden er staan rood witte hekken die het perron niet afsluiten want u kan daar tussen door. Direct voor bij deze hekken steekt u links af het spoor over. U bent nu al op de Koepoortsweg. U blijft links op het trottoir doorlopen, passeert Beck, de bromfietsenwinkel, dan komen de lage muurtjes van het complex waar u moet zijn. U passeert wat speelwerktuigen voor kleine kinderen en een klokkenstoel. Daarna loopt u buiten langs het restaurant en vindt u linksaf de weg naar de hoofdingang van Lindendael op nummer 35.


Met de auto

Met de auto is Lindendael heel simpel te vinden als u maar over de A7 (snelweg Zaandam-Purmerend-Leeuwarden) komt en dan afslag 8 naar Hoorn neemt. Komt u uit de richting Alkmaar volg dan de provinciale weg 243 voorbij Avenhorn en neem nu één "halte” de snelweg in de richting Hoorn en Leeuwarden. Dat is ook de gemakkelijkste weg als u Hoorn nadert over de oude E10. Ook vanaf het noorden of Enkhuizen pakt u via Hoorn-Noord nog een laatste stukje snelweg mee tot afslag nummer 8. Na deze afslag volgt u gewoon weer de richting Hoorn. Na ca 1 km bij de allereerste stoplichten gaat u rechtsaf in de richting Hoorn-CENTRUM. Deze weg heet het Keern en al na ca. 50 meter alweer bij stoplichten gaat u linksaf er is een uitvoegstrook. (Ga dus niet rechtdoor over het spoor.) Op deze weg de Dedemstraat passeert u eerst rechts een grote Albert Heijn en even daarna is aan uw rechterhand het transferium dat ook op de richtingaanwijzers staat aangegeven. U kunt hier parkeren voor een laag tarief. Zet uw auto zo mogelijk dan vlak bij de ingang van dit parkeerterrein, want u moet de weg waarop u zojuist reed lopend nog zo'n 100 meter vervolgen. Dan slaat u rechtsaf de Koepoortsweg in en na weer 100 meter is daar op nr. 35 de hoofdingang. (Via de parkeerplaats van Lindendael lopen is het nog iets korter.)
Beschikt u over een invalidenparkeerkaart, dan kunt dit laatste stukje ook met de auto doen. Bij de hoofdingang zijn daarvoor speciale plaatsen. De overige parkeerplaatsen bevinden zich in de zogenaamde "blauwe zone”. U kunt daar met een parkeerschijf maximaal een uur gratis parkeren of steeds naar buiten rennen om uw schijf te verdraaien. Niet aan te raden dus.
Wie graag gratis parkeert kan het best linksaf de Koepoortsweg inslaan. De zijstraten aan de rechterkant hebben geen parkeerbeperkingen. Met name in de tweede en derde straat rechts is nog regelmatig een plekje vrij. U moet dan natuurlijk wel even teruglopen naar de Koepoortsweg en dan nog naar nummer 35.
Wij hebben met de directie van Lindendael uitdrukkelijk afgesproken dat de schakers niet zullen parkeren op de overbelaste parkeerplaats van Lindendael. Die parkeerplaats is bestemd voor het personeel en de bezoekers van de clënten.
Het weggetje via de slagbomen is natuurlijk wel beschikbaar om naar de hoofdingang te lopen.