Informatie

Het lenteveteranentoernooi is een officieel kampioenschap van de NHSB maar ook vooral een heel gezellig toernooi. Het wordt gezamenlijk door de NHSB en schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn georganiseerd, in 2020 alweer voor de 17e keer. Deelneming is mogelijk vanaf 55 jaar, tenzij dispensatie wordt verleend.

Gespeeld wordt in vier groepen, volgens Zwitsers op rating. De groepen worden samengesteld op grond van rating. Er wordt naar gestreefd de groepen ongeveer even groot te maken, dus bij 80 deelnemers zijn er ongeveer 20 deelnemers per groep. Het maximaal aantal deelnemers wordt bepaald door de grootte van de speelzaal en is ongeveer 110.

Het lenteveteranentoernooi wordt in 2020 gehouden op zeven woensdagen beginnend op 26 februari en lopend tot 15 april. Op 18 maart is er geen ronde. De starttijd is 13:00 uur. Dat is een half uur eerder dan in vorige edities. De locatie is voor het eerst veranderd: Lindendael is verruild voor de Huesmolen:
Wijkcentrum de Huesmolen
De Huesmolen 59
1625 HZ HOORN NH
Route

Het inleggeld is 20 euro per deelnemer. Het prijzengeld is voor elke groep voor de eerste drie plaatsen respectievelijk €70, €50 en €40. Bij gelijk eindigen worden prijzen gedeeld.

Aanmelding kan via het aanmeldingsformulier. De aanmelding is definitief wanneer de betaling is ontvangen. Betaling dient te worden gedaan op rekeningnummer IBAN NL46 RABO 0102 9838 36 (let op: is gewijzigd) t.n.v. Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn, onder vermelding van "Veteranentoernooi".