Informatie

Het lenteveteranentoernooi is een officieel kampioenschap van de NHSB maar ook vooral een heel gezellig toernooi. Het wordt gezamenlijk door de NHSB en schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn georganiseerd, in 2022 alweer voor de 18e keer. Deelneming is mogelijk vanaf 55 jaar, tenzij dispensatie wordt verleend.

Gespeeld wordt in vier* groepen, volgens Zwitsers op rating. De groepen worden samengesteld op grond van rating. Er wordt naar gestreefd de groepen ongeveer even groot te maken, dus bij 80 deelnemers zijn er ongeveer 20 deelnemers per groep. Het maximaal aantal deelnemers wordt bepaald door de grootte van de speelzaal en is ongeveer 110.

Het lenteveteranentoernooi wordt in 2022 gehouden op zeven woensdagen: 2, 9 maart, 23 en 30 maart 2022 en in april : 6,13 en 20 april 2022. 16 maart is er geen ronde vanwege de gemeeenteraadsverkiezingen. De starttijd is 13:00 uur.De locatie is sinds 2020:
Wijkcentrum de Huesmolen
De Huesmolen 59
1625 HZ HOORN NH
Route

Het inleggeld is 20 euro per deelnemer. Het prijzengeld is voor elke groep voor de eerste drie plaatsen respectievelijk €70, €50 en €40. Bij gelijk eindigen worden prijzen gedeeld.

Aanmelding kan via het aanmeldingsformulier. De aanmelding is definitief wanneer de betaling is ontvangen. Betaling dient te worden gedaan op rekeningnummer IBAN NL46 RABO 0102 9838 36 (let op: is gewijzigd) t.n.v. Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn, onder vermelding van "Veteranentoernooi".

Corona

Natuurlijk zijn wij voor de organisatie sterk afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona-virus. We starten de organisatie in de hoop dat er geschaakt kan worden maar weten dat natuurlijk allerminst zeker.

U moet er van uit gaan dat wij de dan geldende corona-maatregelen in acht gaan nemen. Dat kan dus betekenen dat U een QR-code nodig heeft, een mondmasker moet dragen, afstand moet houden of niet mag analyseren. Het kan ook betekenen dat het deelnemersaantal beperkt moet worden. In dat geval laten we deelnemers toe op volgorde van inschrijving, en kunnen we het aantal groepen navenant moeten beperken.

*Het aantal groepen is afhankelijk van het aantal deelnemers.