Piet de Haas pakt weer de titel

Na een jaartje Peter Poncin toonde Piet de Haas zich weer de sterkste in het lente veternanentoernooi 2019. Peter eindigde als tweede.

Dat Piet en Peter de buit gingen verdelen was voor het begin van de laatste ronde al duidelijk. Beide hadden 5 uit 6. Peter had iets betere papieren want hij had de zwaarste tegenstand gehad. Als beide zouden winnen zou de prijs gedeeld worden maar mocht de grote koning een jaartje terug op Peter's schouw.

Zover kwam het niet. Jan Rot was niet van zins om aan het feestje mee te werken, en snoepte Peter een halfje af. Egbert van Oene pruttelde lang tegen tegen Piet de Haas maar bezweek in het eindspel onder de pionnenovermacht van de aanstaande kampioen.

In groep B liet Ger Roos er geen onduidelijkheid over bestaan wie de sterkste was. In de laatste ronde had hij genoeg aan een halfje tegen Martin Duinmaijer, maar in de onderlinge confrontatie om het goud speelde hij Martin overtuigend van het bord. Hierdoor kon Arend Stapel de Bergense speler nog inhalen en de tweede plaats opeisen.

In groep C moest Leo van Balen het minstens net zo goed doen als Joop Dragstra om de titel te claimen. Leo kwam niet verder dan remise, maar Joop verloor van Willem Bakker. Daardoor kon Bakker de tweede plek opeisen.

In groep D was nog van alles mogelijk. Jim Meij, Jaap Limmen en Nel Sasbrink stonden bovenaan met 4,5 punt. Nel won van Jim, terwijl Jaap het punt moest laten aan Kees Struyk. Nel werd dus kampioen en Kees kaapte met zijn punt de tweede plek weg voor de verliezende koplopers.